Vítejte ve vzdušném prostoru letecké školy FLY FOR FUN
Povětrnostní podmínky
Teplota
18,2 °C
Rosný bod
3,2 °C
Vlhkost
37 %
Rychlost větru
6,1 m/s
Směr větru
90
Webkamera - Sazená Webkamera - Sazená Více
Létejte za polovic Létejte za polovic

Letět do zahraničí? To bych se bál…

Kam letět? V Plasích už jsem byl, v Hradci taky, loni jsme doletěli i na Moravu. Do Jičína? No tam radši ne… Tak kam ještě letět? A co do zahraničí? Já ti nevim, je to složitý, maj tam jiný předpisy, co když něco udělám blbě, bude z toho malér…

Datum zveřejnění: 6. září 2023

Nebojte se! Létání do zahraničí vám ukáže zcela nové možnosti! A potom, pilot, který vystoupí z letadla v zemi, kde se mluví úplně jinak, všechno je jiné, ten má teprve pocity svobody! Bože! Sem jsme jeli autem den a noc a já tu byl z Budějovic za čtyři hodiny! A jak parádní let!

Ano, je potřeba znát všechny místní předpisy a dodržovat pravidla, samozřejmě se musíte dokázat domluvit na frekvenci, ale všechno to není zas tolik složité, aby to mělo od takových letů odradit člověka, který začal létat z touhy po svobodě a volnosti. Teprve let přes hranice vám dá tu volnost okusit. Jste v jiné zemi, zažíváte úplně jiný pocit, než když můžete kdykoliv sednout na jakémkoliv letišti a nic neřešit. A taky vám to dodá pocit opravdového flígra! Svět je najednou tak maličkej, když si můžete „kamkoliv“ doletět.

Nechce to hned začínat s transatlantickými lety, připravili jsme pro vás soubor informací pro lety k nejbližším sousedům, Německa a Rakouska. Můžete se tak oťukat na letech v rozumných délkách. Snad vám budou naše informace k užitku. Máte-li zájem o zkušené kopiloty, i ty máme pro vás. Zkuste letět dál, než jenom kolem rodné vísky, uvidíte, že to stojí za to!

Informace pro lety do zahraničí najdete v části Pro piloty. Tak hezký let!