Vítejte ve vzdušném prostoru letecké školy FLY FOR FUN
Povětrnostní podmínky
Teplota
1,8 °C
Rosný bod
-1,0 °C
Vlhkost
82 %
Rychlost větru
1,1 m/s
Směr větru
270
Webkamera - Sazená Webkamera - Sazená Více
Létejte za polovic Létejte za polovic

Létání, stejně jako všechno ostatní se nám v poslední době hodně zdražuje. Vymysleli jsme způsob, jak létání pro všechny zúčastněné zlevnit. Jde o klasické sdílené létání. Často se mě piloti ptají, jestli nevím o někom, kdo by chtěl letět někam s ním.

Datum zveřejnění: 3. června 2022

fer-eroVytvořili jsme tedy takovou „seznamku“ pro piloty a zájemce o let. V našem případě půjde o opravdu poloviční ceny. Připočítáváme si pouze paušál 100 korun k letu na rozvoj systému, ale hlavně na nákladnou reklamu, kterou chceme celý projekt podpořit. Věříme, že nebude nouze o piloty, ale chceme přilákat hlavně velké množství zájemců o let. Tento poplatek platí cestující, zájemce o let. Pro vás piloty je cena za letadlo stejná, jako při běžném pronájmu. Polovinu (plus poplatek) vyberete od cestujícího.

Jde tedy o opravdovou polovinu, ne o kosmetickou slevu z předem napáleného letu, jak to bývá u „slevových“ portálů. Myslíme si, že je to Fér.

Systém jsme nazvali Fér Éro. Snad si to nikdo nebude plést s předraženými kuličkami divné čokolády. Web najdete na adrese www.fer-ero.cz. Je připraven pro piloty létající ze Sazené. Samozřejmě, pokud někdo bude chtít letět ze Slaného, nebo Mnichova Hradiště, můžete se s ním domluvit, jen nezapomeňte, že celý let začíná a končí na Sazené. Nezapomeňte i na případné přistávací poplatky na dalších letištích. Takové Letňany dokáží let celkem prodražit.

Pokud se do Fér Éra zaregistrujete, dostanete po schválení přístup do systému. Máme i jednoduchý video tutorial, kde zjistíte, jak svůj účet spravovat. Budeme od vás chtít vytvořit si trasy s fotografiemi a nějaký jasný popis tras. Jakmile zákazník na vaší nabídku zareaguje, přijde vám jeho požadavek a kontakt na něj. Pak už je všechno na vás. Zákazníci mohou taky chtít neurčitý let, nebo let do konkrétního místa, které v nabídce nebude. V takovém případě vám přijde poptávka, na kterou můžete ale nemusíte reagovat.

Buďte na svoje spoluletce milí a vstřícní, budou lety hodnotit. No a kdo bude mít lepší hodnocení, bude nejspíše i více žádán dalšími.

Ano, přenáší to na vás kus práce, ale odměnou je létání za poloviční cenu. Můžete tak létat většími letadly, za která jste třeba nechtěli při svých výletech platit tolik peněz, nebo nalétávat hodiny na timebuilding. Nebo si prostě jen zlevnit svoje výlety.

Více se dozvíte na stránkách Fér Éro, kde už teď najdete příklady konkrétních tras.

Doufáme, že se vám bude systém líbit a co nejvíc z vás se do systému přihlásí.
Tešíme se, že se budeme potkávat na letišti co nejčastěji.

Za Fly For Fun a Fér Éro
Michal Raudenský