Vítejte ve vzdušném prostoru letecké školy FLY FOR FUN
Povětrnostní podmínky
Teplota
8,0 °C
Rosný bod
-3,9 °C
Vlhkost
42 %
Rychlost větru
2,1 m/s
Směr větru
135
Webkamera - Sazená Webkamera - Sazená Více
Létejte za polovic Létejte za polovic

Uvedli jsme do provozu zcela nový dvoumotorový letoun v naší škole. Letadlo je velice zdařilé konstrukce a létá se dvěma motory Rotax 912 opravdu skvěle.

Datum zveřejnění: 11. května 2016

Oproti starším letadlům, se kterými jsme doposud létali, má velice nízkou spotřebu paliva a jistota osvědčených 912tek je také velikou výhodou. Je výborné pro výcvik i pro polétání si jen tak pro zábavu. Díky nízké spotřebě se cena za hodinu blíží hodině Cessny, a pokud od srpna skončí úleva za spotřební daň, bude hodina letu tohoto dvoumotorového letadla možná levnější než leckterá C 172.

Letadlo je čtyřmístné, vybavené dvěma Garminy 950. Rozdíl oproti G 1000 je v tom, že autopilot je zvlášť. V čem je výhoda nevím, ale takhle je to řešeno. Létání s érem je snadné, opravdu příjemné, úkony mají logiku.

Dolet 1370 km při cestovní rychlosti 287 km/h dává možnost už celkem pěkných výletů. Palivem je běžný Natural 95, což je sice nevýhodou na velkých letištích (nouzově se dá použít i AVGAS) na druhou stranu se dá sehnat téměř kdekoliv na těch malých, kde by mohl být problém naopak s leteckým benzínem nebo petrolejem. Na letadle prováníme v naší škole výcviky MEP i MEP IR. Létáme také lety do zahraničí. Takový výlet do Salcburku s návštěvou slavného Hangaru 7 je moc pěkný. Samozřejmě zájemce i rádi svezeme. Třicetiminutový let pro tři osoby vyjde na 4.175,- Kč.

Přijďte, je to paráda!